Farklı-insanlar-ve-kültürlerle-tanışmaya-kampta-başlamıştım.

Yasar Can Savcu

Izmir Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi’nden Yasar Can Savcu önümüzdeki yili Finlandiya’da geçirecek. Istanbul’da gerçeklesen Gidis Oryantasyon Kampi’nin son gününde hissettiklerini anlatti: “AFS’yi yakin bir arkadasimin ablasindan duymus, sonrasinda da okulumuza gelip bize sunum yapan TKV çalisanlari sayesinde detaylarini ögrenmistim. Programa katilmayi, yeni insanlari, yeni bir ülkeyi tanimayi çok istiyordum ve cesaret edip basvurdum. Çevremdekiler de gitmemi çok istiyorlardi fakat bunun olamayabilecegini düsünüyorlardi fakat oldu:) Süreç aslinda yorucuydu: Basvurular, hazirlanmasi gereken belgeler, mülakatlar, her sey çok ayrintiliydi fakat Ingilizce ögretmenimin destegiyle tamamini hazirladim. Sonunda kampa gelmistim. Burada ilk anlarda biraz merak içindeydim, kimseyi tanimiyordum ve ne oldugunu anlamaya çalisiyordum. Oturumlara katilip insanlarla tanistikça çok iyi hissetmeye basladim. Farkli insanlar ve kültürlerle tanismaya kampta baslamistim. Su an kampin son anlari ve gitmek istemiyorum. AFS’ye katilmama destek olan herkesi çok seviyorum.”