İlk-defa-farklı-bir-kültürü-bir-turist-olarak-değil-o-kültürün-içinden-birisi-olarak-yaşayacağım.

Ezgi Özel

’19 AFS’lilerden Ezgi Özel, İstanbul Gidiş Oryantasyon Kampı’ndan sonra duygularını paylaştı: “Kamp gerçekten çok faydalıydı. İspanya’da geçireceğim değişim yılına dair beklentilerimi ve ilk kültür şoklarını nasıl ele alacağımdan, yeni ailem ve burada bıraktığım ailemle kuracagım iletişimime kadar birçok konuyu değerlendirdik. AFS camiasına adım attığınız anda kendinizi farklı bakış açılarıyla çevrelenmis harika bir öğrenme ortamında buluyorsunuz. Aslında her şey bu sene AFS’ye katılan en yakın arkadaşımın sürekli beni teşvik etmesi ile başlamıştı, ailem de çok istediği için bunu yapabileceğimi düşündüm. Ailem farklı kültürleri tanımanın önemini hep vurguladı ve birçok yeri gezme şansımız oldu ama AFS’nin tüm bu gezilerimizden daha farklı olacağına inanıyorum. Çünkü ilk defa insanlar beni turist olarak değil kendi ülkelerine yaşamak için gelmiş birisi olarak görecekler ve o kültürün içine girme şansım olacak. Bunun bana çok fazla şey öğreteceğine inanıyorum.”