İlk-defa-farklı-bir-kültürü-bir-turist-olarak-değil-o-kültürün-içinden-birisi-olarak-yaşayacağım.

Ezgi Özel

’19 AFS’lilerden Ezgi Özel, Istanbul Gidis Oryantasyon Kampi’ndan sonra duygularini paylasti: “Kamp gerçekten çok faydaliydi. Ispanya’da geçirecegim degisim yilina dair beklentilerimi ve ilk kültür soklarini nasil ele alacagimdan, yeni ailem ve burada biraktigim ailemle kuracagim iletisimime kadar birçok konuyu degerlendirdik. AFS camiasina adim attiginiz anda kendinizi farkli bakis açilariyla çevrelenmis harika bir ögrenme ortaminda buluyorsunuz. Aslinda her sey bu sene AFS’ye katilan en yakin arkadasimin sürekli beni tesvik etmesi ile baslamisti, ailem de çok istedigi için bunu yapabilecegimi düsündüm. Ailem farkli kültürleri tanimanin önemini hep vurguladi ve birçok yeri gezme sansimiz oldu ama AFS’nin tüm bu gezilerimizden daha farkli olacagina inaniyorum. Çünkü ilk defa insanlar beni turist olarak degil kendi ülkelerine yasamak için gelmis birisi olarak görecekler ve o kültürün içine girme sansim olacak. Bunun bana çok fazla sey ögretecegine inaniyorum.”