Türk Kültür Vakfı (TKV) ve Study Abroad UK (SAUK) işbirliği ile düzenlediğimiz İngiltere Lise Programı 11 Ocak – 16 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

Son başvuru tarihi 31 Ekim olan program için yukarıdaki bağlantıdan hemen başvurabilirsin!

Kimler Başvurabilir?

• 15 Ocak 2020 itibarile 16- 19 yaş arasında olacak ve
  • A2 Seviyesi veya üzerinde İngilizce bilgisine sahip olan adaylar

• Ev Sahibi Aile Yerleştirmesi
  • Okul Yerleştirmesi
  • Kişiye özel danışman / destek sorumlusu
  • 7/24 Acil Durum Desteği
  • Geziler
  • Okul Ulaşımı
  • Başvuru sürecinde destek
  • Not Dökümleri / Transkript
  • Yurt dışında olduğun süre boyunca yapılan Oryantasyon Kampları
  • Geri Dönüş Oryantasyon Kampı
  • Mezunlar Ağına Katılım
  • Kesintisiz Destek

• Aşılar
  • Okul Malzemeleri
  • Okul Üniforması

İngiltere programı dahilinde ayda bir kere düzenlenecek gezilerle İngiltere'nin farklı yerlerini keşfetme şansınız olacak.

Değerlendirme Aşamaları

Online Başvuru

Buraya tıklayarak ulaşacağınız İngiltere Bahar Sömestir  Programları Başvuru Formu tamamının doldurulması ve gönder tuşuna basılması

Başvuru formu eksik veya hatalı bilgiler ile usulüne uygun doldurulmamışsa veya  değerlendirme süreçlerinin kriterlerine uygun değil ise; aday başvurusu geçersiz kabul edilecektir.

Mülakat

Başvurusunu tamamlayan adaylar TKV tarafından ilan edilecek merkezlerde düzenlenecek Mülakata davet edileceklerdir. İlgili duyurular SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Mülakatlar TKV Gönüllüleri ve Çalışanlarından oluşan komisyonlarca yürütülmektedir. Toplu ve bireysel görüşmeler, Türkçe olarak yapılacak olup, yapılan değerlendirmeler adayı daha yakından tanımaya ve programlara yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecektir.

Mülakat Sonuçları

Mülakat sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde telefon, SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Adaylara  bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin İngiltere programı için aday olarak değerlendirilip değerlendirilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.

Sık Sorulan Sorular

Türk Kültür Vakfı (TKV) ve Study Abroad UK (SAUK) katılımcıları yurt dışında öğrenimlerine devam ettikleri süre içerisinde, titizlikle seçilen gönüllü aileler tarafından misafir edilirler ve kendileri için belirlenen bir okulda eğitim alırlar.  Katılımcı ile ev sahibi ailenin bireyleri arasında kurulacak yakınlık, katılımcının içinde bulunduğu toplumun günlük yaşantısına aktif olarak katılmasını, o toplumun kültürünü ve insanlarını tanıyarak onlardan biri gibi yaşamasını sağlar.