Uluslararası Staj Neden Gereklidir?

• Uluslararası çalışma yöntemlerini ve şirket kültürlerini öğrenmek,
  • Şimdiye kadar edinilen teorik eğitimi, gerçek hayattaki pratikle pekiştirmek,
  • Bir şirketin gerçekliğini deneyimlemek ve mesleki bağlamda profesyonelliğe yeni bir bakış açısıyla yaklaşmak,
  • Farklı içerikler edinerek mesleki anlamda yeni bir vizyon geliştirmek,
  • Uluslararası bir CV yaratma fırsatı elde etmek,
  • Küresel bir vizyona sahip olurken uluslararası bir ağa dahil olmak,
  • Yeni bir kültürü yerinde deneyimlemek,
  • Profesyonel bir çalışma deneyimine sahip olmak,
  • İşe alınma şansınızı arttırmaktır.

AFS+ Staj Programlarımıza başvurmak için linkimizi, İngilizce olarak, gerekli bilgileriniz ile doldurarak, önceden hazırlayacağınız CV ve bu stajla ilgili Motivasyon mektubunuzu yüklemeniz gerekmektedir. Sonrasında ülke portföyünüz, program süreci ve ücret bilgisi sizlerle paylaşılacaktır.

Program Detayları

• Program Türü
    • Internships
  • Konum
    Bireysel

• Konaklama
  • Başvuru sürecinde destek
  • Global Competence Certificate
  • Staj Yerleştirmesi

• Geziler

1. Aşama - Yazılı Sınav

Tamamı Türkçe olarak çoktan seçmeli test şekilde yapılan değerlendirme; genel kültür ve zihinsel beceri testlerinden oluşmaktadır. Akademik bilgi ve yabancı dil bilgisi test etmemektedir. Değerlendirmeye katılacak öğrencilerin gelirken yanlarında fotoğraflı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport vb.) bulundurmaları gereklidir.

Değerlendirmeye girecek adaylara sınav yeri detayları SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

2. Aşama - Mülakat

İlk aşamada başarılı olan adaylar TKV tarafından ilan edilecek merkezlerde düzenlenecek 2. aşamaya davet edileceklerdir.  İlgili duyurular SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Mülakatlar AFS Gönüllülerinden oluşan komisyonlarca yürütülmektedir. Toplu ve bireysel görüşmeler, Türkçe olarak yapılacak olup, yapılan değerlendirmeler öğrenciyi daha yakından tanımaya ve programlara yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecektir. Aday öğrencilerin seçiminde dikkat edilen kriterler doğrultusunda programdan kazanımlarının fazla olacağına inanılan öğrenciler AFS Adayı olarak belirlenmektedir.

Mülakat Sonuçları

Mülakat sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Adaylara  bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin AFS programları için aday olarak değerlendirilip değerlendirilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.

Sık Sorulan Sorular

AFS katılımcıları yurt dışında öğrenimlerine devam ettikleri bir yıl içerisinde, titizlikle seçilen gönüllü aileler tarafından misafir edilirler ve kendileri için belirlenen bir okulda eğitim alırlar.  AFS katılımcısıyla ev sahibi ailenin bireyleri arasında kurulacak yakınlık, katılımcının içinde bulunduğu toplumun günlük yaşantısına aktif olarak katılmasını, o toplumun kültürünü ve insanlarını tanıyarak onlardan biri gibi yaşamasını sağlar. AFS, katılımcıyı öz ailesinin eşiti bir aileye yerleştirmek yerine AFS program standartlarının şartlarını yerine getirmekte olan ailelere yerleştirme yapar. AFS katılımcılarının konuk edildikleri ailelerde birer misafir değil ailenin bir ferdi olarak yer almaları beklenmektedir. Bu sayede AFS katılımcıları gittikleri ülkenin kültür ve dilini çok iyi şekilde öğrenebilmektedir.