null

2019-2020 AFS Okul Programları

AFS Okul Programları’na katılan öğrenciler farklı sürelerde farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile hiçbir akademik sınıf modeliyle ya da kitaplarla sunulamayacak sıradışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası olurlar.

AFS Okul Programları adayları katılacakları Değerlendirme Süreci sonrasında Okul Yılı veya Kısa Programlara kabul edililer. Okul Yılı Programları gidecekleri ülkenin bir okul yılı boyunca sürmektedir. Kısa programlara katılan öğrenciler ise AFS deneyimini 3 ay veya seçtikleri ülkenin bir okul dönemi boyunca yaşarlar. Kısa Okul Programları’nın üç dönemi vardır: 2019 Trimester (3 Aylık) Programı, 2019 Güz Dönemi Sömestr Programı ve 2020 Bahar Dönemi Sömestr Programı.

Başvuru Aşamaları

1. Adaylar buraya tıklayarak ulaşacakları AFS Programları 2019 – 2020 başvuru formunu 8 Kasım 2018’e kadar doldurmalıdırlar.
  2. Adaylar devam ettikleri lise müdürlüklerinden alacakları kaşeli ve imzalı öğrenci belgelerini  ve resimli kimliklerini 1. Aşama Yazılı Sınav’a gelirken yanlarında getirmelidirler.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Başvuru formu eksik veya hatalı bilgiler ile usulüne uygun doldurulmamışsa, aday değerlendirme süreçlerinin kriterlerine uygun değil ise; başvuru geçersiz kabul edilecektir.

Kimler Başvurabilir?

2019-2020 AFS Okul Programları’na başvuran adayların sağlamaları gereken koşullar:

1. T.C. Vatandaşı olmak veya T.C. tarafından tahsis edilmiş uzun süreli ikamet iznine sahip olmak,
  2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları, Özel Öğretim Kurumları, Mesleki ve Teknik Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak,
  3. 01 Ocak 2001 – 01 Eylül 2004 tarihleri arasında doğmuş olmak,
  4. Son iki öğretim yılı (2016-2017 ve 2017-2018) sonu not ortalamalarının 100 üzerinden 50 ve üzeri olması,
  5. Son iki öğretim yılı (2016-2017 ve 2017-2018) yıl sonu not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.

*AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.

• Ev Sahibi Aile Yerleştirmesi
  • Okul Yerleştirmesi
  • Kişiye özel danışman / destek sorumlusu
  • 7/24 Acil Durum Desteği
  • Yurt dışında olduğun süre boyunca yapılan Oryantasyon Kampları
  • Geri Dönüş Oryantasyon Kampı
  • Mezunlar Ağına Katılım
  • Kesintisiz Destek
  • Dünya Çapında Hizmet
  • 70 Yıllık Deneyim

• Aşılar
  • Geziler
  • Diploma
  • Okul Malzemeleri
  • Okul Üniforması

1. Aşama - Yazılı Sınav

Tamamı Türkçe olarak çoktan seçmeli test şekilde yapılan değerlendirme; genel kültür ve zihinsel beceri testlerinden oluşmaktadır. Akademik bilgi ve yabancı dil bilgisi test etmemektedir. Değerlendirmeye katılacak öğrencilerin gelirken yanlarında fotoğraflı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport vb.) bulundurmaları gereklidir.

Değerlendirmeye girecek adaylara sınav yeri detayları SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

2. Aşama - Mülakat

İlk aşamada başarılı olan adaylar TKV tarafından ilan edilecek merkezlerde düzenlenecek 2. aşamaya davet edileceklerdir.  İlgili duyurular SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Mülakatlar AFS Gönüllülerinden oluşan komisyonlarca yürütülmektedir. Toplu ve bireysel görüşmeler, Türkçe olarak yapılacak olup, yapılan değerlendirmeler öğrenciyi daha yakından tanımaya ve programlara yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecektir. Aday öğrencilerin seçiminde dikkat edilen kriterler doğrultusunda programdan kazanımlarının fazla olacağına inanılan öğrenciler AFS Adayı olarak belirlenmektedir.

Mülakat Sonuçları

Mülakat sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Adaylara  bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin AFS programları için aday olarak değerlendirilip değerlendirilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.

Sık Sorulan Sorular

AFS katılımcıları yurt dışında öğrenimlerine devam ettikleri bir yıl içerisinde, titizlikle seçilen gönüllü aileler tarafından misafir edilirler ve kendileri için belirlenen bir okulda eğitim alırlar.  AFS katılımcısıyla ev sahibi ailenin bireyleri arasında kurulacak yakınlık, katılımcının içinde bulunduğu toplumun günlük yaşantısına aktif olarak katılmasını, o toplumun kültürünü ve insanlarını tanıyarak onlardan biri gibi yaşamasını sağlar. AFS, katılımcıyı öz ailesinin eşiti bir aileye yerleştirmek yerine AFS program standartlarının şartlarını yerine getirmekte olan ailelere yerleştirme yapar. AFS katılımcılarının konuk edildikleri ailelerde birer misafir değil ailenin bir ferdi olarak yer almaları beklenmektedir. Bu sayede AFS katılımcıları gittikleri ülkenin kültür ve dilini çok iyi şekilde öğrenebilmektedir.