MG_8914

Türk Kültür Vakfı ‘Kültürleri paylaştıran, bireyleri yaşam boyu geliştiren imkanlar ve deneyimler yaratmak’ vizyonu ile oluşturduğu yurtiçi değişim programı aracılığıyla ülkemiz gençlerine kültürü yaşayarak öğrenme fırsatı sunmaktadır.

AFS Gönüllüleri Derneği ile birlikte düzenlediğimiz bu programın amacı, Türkiye’nin genç insanlarına ülkemizdeki farklı yaşamları tanıtarak kültürlerarası öğrenme, iletişim ve diyalog yetkinlikleri geliştirmelerine yardımcı olmak ve aynı ülke içerisinde hayat boyu sürecek arkadaşlıklar edinmelerini sağlamaktır.

Programın başlangıcında öğrenci grupları ülkemizin farklı yörelerinde aileler yanında kalarak yeni bir yaşamın parçası olmaktadır. Program kapsamında AFS Gönüllüleri Derneği gönüllüleri öğrencilere ve konuk eden ailelere destek olmaktadır. Katılımcıların yerel kültürleri tanımaları, konuk edildikleri merkezdeki okullara gitmeleri ve gönüllü faaliyetlerde bulunmaları hedeflenmektedir.

Program sonunda ise tüm katılımcılar Türkiye Kardeşleri Gençlik Zirvesi’nde bir araya gelerek gönüllü eğitmenlerin desteği ile deneyimlerini paylaşırken, hayata dair konuları tartışmakta ve sertifikalarını alarak programı tamamlamaktadır.

2016 yılında programa 7 ilden 61 öğrenci ve 15 öğretmen katılmıştır. 2017 yılında ise programda 9 okuldan 163 katılımcı ve 30 öğretmen yer almıştır.

2017 Yılında Gerçekleşen Programın Etki Raporu

2016 Yılında Gerçekleşen Programın Etki Raporu