AFS Kısa Okul Programları katılımcıları AFS deneyimini seçtikleri ülkenin bir okul dönemi boyunca yaşarlar. Her dönem için gidebileceğiniz ülkelerin listesini sayfanın devamında bulabilirsiniz.

Kısa Okul Programları’nın dört dönemi vardır:

1. 2023 Bahar Dönemi Sömestir Programı
  2. 3 Aylık Kısa Okul Programı (Avrupa PEACE) Ağustos/Eylül – Aralık (başvurular sona ermiştir)
  3. 2022 Güz Dönemi Sömestir Programı (başvurular sona ermiştir)

Programların başlangıç ve bitiş tarihleri ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde bu detayları öğrenebilirler.

Kimler Başvurabilir?

AFS Programları 2022 – 2023 Başvuru Koşulları*

1. T.C. Vatandaşı olmak veya T.C. tarafından tahsis edilmiş uzun süreli ikamet iznine sahip olmak.
  2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları, Özel Öğretim Kurumları, Mesleki ve Teknik Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak
  3. 1 Ocak 2004 – 01 Eylül 2007 tarihleri arasında doğmuş olmak,
  4. Son iki öğretim yılı (2020-2021, 2019-2020) sonu not ortalamalarının 100 üzerinden 50 ve üzeri olması,
  5. Son iki öğretim yılı (2020-2021, 2019-2020) yıl sonu not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.

* AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır, ancak bazı ülkelerin dil seviyesi talepleri olabilmektedir.

AFS Türkiye'ye ödenecek program ücretine neler dahildir?

• Ev Sahibi Aile Yerleştirmesi
  • Okul Yerleştirmesi
  • Kişiye özel danışman / destek sorumlusu
  • 7/24 Acil Durum Desteği
  • Yurt dışında olduğun süre boyunca yapılan Oryantasyon Kampları
  • Geri Dönüş Oryantasyon Kampı
  • Mezunlar Ağına Katılım
  • Kesintisiz Destek
  • Dünya Çapında Hizmet
  • 70 Yıllık Deneyim

• Aşılar
  • Geziler
  • Kültür Turları
  • Diploma
  • Okul Malzemeleri
  • Okul Üniforması

2022-2023 AFS Kısa Okul Programları Başvuru Aşamaları

STEP1

Online Başvuru

Buraya tıklayarak ulaşacağınız Başvuru Formu tamamının doldurulması ve gönder tuşuna basılması

Başvuru formu eksik veya hatalı bilgiler ile usulüne uygun doldurulmamışsa veya  değerlendirme süreçlerinin kriterlerine uygun değil ise; aday başvurusu geçersiz kabul edilecektir.

Başvurmak için tıklayın
STEP2_ST

Mülakat

Başvurusunu tamamlayan adaylar TKV tarafından ilan edilecek merkezlerde düzenlenecek Mülakata davet edileceklerdir. İlgili duyurular SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Mülakatlar AFS Gönüllüleri ve Çalışanlarından oluşan komisyonlarca yürütülmektedir. Toplu ve bireysel görüşmeler, Türkçe olarak yapılacak olup, yapılan değerlendirmeler adayı daha yakından tanımaya ve programlara yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecektir.

*Covid-19 önlemleri kapsamında mülakatınız online olarak gerçekleşebilir.

STEP3

Mülakat Sonuçları

Mülakat sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir. Adaylara bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin AFS programları için aday olarak değerlendirilip değerlendirilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.

STEP4_ST

Ülke Tercihleri

Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde ülkelerin tercih ön şartları ve mali koşullar hakkında detaylı bilgi alabilecekler.

2022-2023 Kısa Okul Programları için Ülke Listesi

Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde ülkelerin tercih ön şartları hakkında bilgi alabilecekler.

1. ABD
  2. ARJANTİN
  3. BREZİLYA
  4. İNGİLTERE – Study Abroad UK
  5. KANADA (İNGİLİZ Bölgeleri)
    LKDSB (Lambton-Kent)
  6. KANADA (İNGİLİZ Bölgeleri)
    NISEP / NIS (New Foundland)
  7. KANADA (İNGİLİZ Bölgeleri)
    OCDSB (Ottawa)
  8. KANADA (İNGİLİZ Bölgeleri)
    UCDSB (Ontario)
  9. KANADA (İNGİLİZ Bölgeleri)
    WECDSB (Windsor)
  10. KANADA (Montreal İngilizce Yatılı Okul)
  11. KOSTA RİKA
  12. MACARİSTAN
  13. PORTEKİZ
  14. ŞİLİ

Sık Sorulan Sorular

AFS, öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine destek olmak hedefiyle yürütülen bir öğrenci değişim programı. AFS programlarıyla öğrenciler farklı bir ülkede aile yanında kalarak lise eğitimine devam ediyor, 55 ülkedeki AFS ofislerinin ve gönüllülerin kesintisiz desteği sayesinde benzersiz bir deneyim ve kişisel gelişim fırsatı yakalıyor. Bir eğitim yılı, bir sömestr ya da üç ay olmak üzere farklı programlarla yurt dışında yaşayan öğrenciler, hayatları boyunca kullanabilecekleri bilgi ve beceriler elde ediyor.

Program öncesinde, sırasında ve sonrasında AFS ofisleri ve gönüllüler tarafından organize edilen oryantasyon kampları ve danışmanlıklar gibi destekler sayesinde öğrenciler farklı bir kültürde yaşamayı deneyimleyerek yeni bir dil öğreniyor ve küresel bir ailenin bir parçası oluyor. Düzenlenen gidiş oryantasyon kampları sayesinde öğrenciler değişim ülkelerine gitmeden önce belirsizlikle başa çıkma, uyum, eleştirel ve açık fikirli düşünme gibi beceriler ediniyor.