null

AFS Kısa Okul Programları katılımcıları AFS deneyimini 3 ay veya seçtikleri ülkenin bir okul dönemi boyunca yaşarlar. Her dönem için gidebileceğiniz ülkelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Kısa Okul Programları’nın üç dönemi vardır:

1. Trimester (3 Aylık) Program (2019-2020 başvuruları sona ermiştir)
  2. 2019 Güz Dönemi Sömestir Programı (2019-2020 başvuruları sona ermiştir.)
  3. 2020 Bahar Dönemi Sömestir Programı (Almanya, Arjantin ve Uruguay, Belçika Flaman, Brezilya, Japonya ve Kosta Rika için devam etmektedir.)

Programların başlangıç ve bitiş tarihleri ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde bu detayları öğrenebilirler.

Kimler Başvurabilir?

1. T.C. Vatandaşı olmak veya Türkiye’de uzun süreli oturma iznine sahip olmak
  2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12. sınıfa devam ediyor olmak ya da Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı liselerin son sınıf öğrencisi olmak,
  3. 1 Ocak 2001 – 25 Kasım 2005 tarihleri arasında doğmuş olmak,
  4. Son iki öğretim yılı (2016-2017 ve 2017-2018) sonu genel not ortalamalarının 100 üzerinden 50 ve üzeri olması,
  5. Son iki öğretim yılı (2016-2017 ve 2017-2018) not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.
  6. 2018-2019 Öğretim Yılı Birinci Dönemi dönem sonu not ortalamalarında hiçbir dersten 50 altında almamış olmak.

*AFS Değerlendirme süreçlerine başvuru için yabancı dil bilgisi aranmamaktadır.

• Ev Sahibi Aile Yerleştirmesi
  • Okul Yerleştirmesi
  • Kişiye özel danışman / destek sorumlusu
  • 7/24 Acil Durum Desteği
  • Yurt dışında olduğun süre boyunca yapılan Oryantasyon Kampları
  • Geri Dönüş Oryantasyon Kampı
  • Mezunlar Ağına Katılım
  • Kesintisiz Destek
  • Dünya Çapında Hizmet
  • 70 Yıllık Deneyim

• Aşılar
  • Geziler
  • Kültür Turları
  • Diploma
  • Okul Malzemeleri
  • Okul Üniforması

2019-2020 AFS Kısa Okul Programları Başvuru Aşamaları

STEP1

Online Başvuru

Buraya tıklayarak ulaşacağınız 2019-2020 AFS Kısa Okul Programları Başvuru Formu tamamının doldurulması ve gönder tuşuna basılması

Başvuru formu eksik veya hatalı bilgiler ile usulüne uygun doldurulmamışsa veya  değerlendirme süreçlerinin kriterlerine uygun değil ise; aday başvurusu geçersiz kabul edilecektir.

STEP2_ST

Mülakat

Başvurusunu tamamlayan adaylar TKV tarafından ilan edilecek merkezlerde düzenlenecek Mülakata davet edileceklerdir. İlgili duyurular SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Mülakatlar AFS Gönüllüleri ve Çalışanlarından oluşan komisyonlarca yürütülmektedir. Toplu ve bireysel görüşmeler, Türkçe olarak yapılacak olup, yapılan değerlendirmeler öğrenciyi daha yakından tanımaya ve programlara yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecektir.

STEP3

Mülakat Sonuçları

Mülakat sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir. Adaylara bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin AFS programları için aday olarak değerlendirilip değerlendirilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.

STEP4_ST

Ülke Tercihleri

Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde ülkelerin tercih ön şartları ve mali koşullar hakkında detaylı bilgi alabilecekler.

2019-2020 Kısa Programları için Ülke Listesi

Değerlendirme aşamalarını geçip ülke seçimi aşamasına gelen adaylar, ofislerimizle yapacakları Ülke Tercih Görüşmesi’nde ülkelerin tercih ön şartları hakkında bilgi alabilecekler.

2019 Güz Dönemi Sömestir Programları

2020 Bahar Dönemi Sömestir Programları

A.B.D. ALMANYA
ARJANTİN ve URUGUAY ARJANTİN ve URUGUAY
AVUSTURYA AVUSTURYA
BREZİLYA BELÇİKA FLAMAN
ÇİN BREZİLYA
FİNLANDİYA FRANSA
FRANSA İSPANYA
FİLİPİNLER İSVİÇRE (ALMAN Bölgesi)
JAPONYA İSVİÇRE (FRANSIZ Bölgesi)
KOLOMBİYA İTALYA
KOSTA RİKA JAPONYA
ŞİLİ KOSTA RİKA
ŞİLİ

Sık Sorulan Sorular

AFS katılımcıları yurt dışında öğrenimlerine devam ettikleri bir yıl içerisinde, titizlikle seçilen gönüllü aileler tarafından misafir edilirler ve kendileri için belirlenen bir okulda eğitim alırlar.  AFS katılımcısıyla ev sahibi ailenin bireyleri arasında kurulacak yakınlık, katılımcının içinde bulunduğu toplumun günlük yaşantısına aktif olarak katılmasını, o toplumun kültürünü ve insanlarını tanıyarak onlardan biri gibi yaşamasını sağlar. AFS, katılımcıyı öz ailesinin eşiti bir aileye yerleştirmek yerine AFS program standartlarının şartlarını yerine getirmekte olan ailelere yerleştirme yapar. AFS katılımcılarının konuk edildikleri ailelerde birer misafir değil ailenin bir ferdi olarak yer almaları beklenmektedir. Bu sayede AFS katılımcıları gittikleri ülkenin kültür ve dilini çok iyi şekilde öğrenebilmektedir.