Malta Günay Avrupa’da yer alan dünyanın en küçük ve yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir. Malta Ülkesi 3 büyük ve iki küçük adadan oluşmaktadır. Bu adalrın içinde en büyüğü 237 kilometrelik alana sahip olan Malta Adası’dır. Malta Adasının başkenti Valletta şehridir.

Malta Şövalyeleri’nin en büyük mirası şüphesiz ki Valletta’dır. Valletta şehri, o dönemin önde gelen mühendislerinden Francesco Laparelli tarafından barok usülünün benzersiz bir örneği olarak tasarlanmıştır ve modern şehir plancılığının ilk örneklerinden biridir. Izgara sisteminde tasarlanan Valetta’da su ve kanalizasyon altyapısından şehir içindeki hava dolaşımına kadar birçok ayrıntı düşünülmüştür ve günümüzde Unesco Dünya Mirasları listesinde bulunan bir şehirdir

Malta Avrupa’nın nüfus yoğunluğu bakımından bir numaralı ülkesi durumunda olup km² başına 1300 kişiye ev sahipliği yapıyor.1 Mayıs 2004’te Avrupa Birliği’ne tam üyedir. 2008 yılı itibariyle Euro para birimini kullanmaktadır. Ayrıca Malta’nın başkenti Valletta, 2018 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmiştir.

Malta ülkesindeki Programları araştırın