Yurtdışı eğitim deneyiminizi dünyadaki en ilgi çekici, dostane ve eğlenceli ülkelerden biri olan Çin’de yaşayın. Çin’in geleneksel ile modernin karışımından oluşan kültürünü keşfedin: gökdelenlerin arasında kalmış yüzlerce yıllık tapınaklar, saraylar, sokaklarda satılan binbir çeşit yemek, inanılmaz doğa harikaları ve antik Pagoda’lar.

Çin’deki pek çok ergen gibi, sizler de okulunuza ve derslerinize odaklanıyor olacaksınız. Okullar, Çin Kültürü’nü sizlere tanıtacak arkadaşlar edinmeniz için en önemli kaynak olacaktır. Çinli lise öğrencileri arkadaşlarının evlerinde biraraya gelmekten, sinemaya, dans etmeye gitmekten, TV izlemek ve futbol, basketbol ve masa tenisi gibi sporlar oynamaktan hoşlanırlar. Ebeveynler çocuklarının hayatına oldukça fazla ilgi gösterirler, bu yüzden Ev Sahibi Aileniz’den izin almadan dışarıya çıkmamalısınız. Çin’de gençler genellikle kendi hemcinsleri olan arkadaşl gruplarıyla dışarı çıkarlar ve duygusal arkadaşlıklara çok sık rastlanmaz.

Ev Sahibi Aile & Çevre

Büyük ihtimalle Çin’in doğu veya güneyinde yaşayacaksınız. Bazı değişim öğrencileri Şangay, Tianjin ve Pekin gibi büyük şehirlere gitse bile, çoğunluğu Jiangsu, Sichuan, Anhui, Heilongjiang ve Guangdong gibi küçük şehirlere yerleşirler. Şehirlerdeki ailelerin çoğu apartmanlarda yaşarlar. Büyükanne ve büyükbabaların da aileyle birlikte yaşaması sık rastlanan bir durumdur. Ailenizle birlikte zaman geçirmeniz beklenecektir. Çin’de insanlar hiyerarşiye saygı duyarlar ve çatışma yaşanmadan, uyum içinde bir sosyal hayat kurmaya önem verirler.

Una piccola superstar ?? #100daysleftinchina #-75

A photo posted by Stefania Imbriani (@stefaniaimbriani) on Apr 5, 2016 at 10:35pm PDT

好想念你们 请让我回去

A photo posted by ClarAcc ? (@claramaccarini) on Jul 2, 2016 at 4:18am PDT

Okul

Büyük ihtimalle lisede değişim öğrencilerine yönelik hazırlanan özel bir ders programıyla Senior 1 seviyesine yerleşeceksiniz. Bu program kapsamında günün ilk yarısında diğer değişim öğrencileri ile birlikte Çin Dili, tarih, sanat ve müzik dersleri alacaksınız. Günün ikinci yarısında ise Çinli öğrenciler ile birlikte derslere gireceksiniz. Çin’de okullar Pazartesi’den Cuma’ya 7:30- 16:30 arasında açıktır ve öğrenciler genellikle üniforma giyerler. Veliler, çocuklarının hayatı ve eğitimiyle yakından ilgilidir. Okul ve dersler ile ilgili görevler ve işler, her zaman sosyal hayat ve diğer aktivitelere göre önceliklidir.

Dil

Çin’de herbiri kendi dilini veya lehçesini konuşan 55 farklı etnik grup vardır. Mandarin Çinçesi, devletin resmi dilidir ve halkın %70’i tarafından konuşulmaktadır. Pek çok okulun da eğitim dili Mandarin’dir, buna rağmen Kantonca konuşan bir aileye yerleştirilebilirsiniz. AFS Gönüllüleri ve okulunuz programın ilk 3 ayında sizlere dil dersleri sağlayacaktır. Programa başlamadan önce başlangış seviyesinde İngilizce bilmeniz ve Çince’yi biraz tanımanızı öneriyoruz.

文化课 • culture class #nsliy #afs

A photo posted by Emily Morley (@emilycmorley) on Mar 30, 2015 at 1:56am PDT

#chinese #breakfast #dimsum #cantonese #tasty #food #china2016 #intercultura #AFSchina #AFSeffect

A photo posted by Andrea Colaiacomo (@andrea.colaiacomo) on Mar 31, 2016 at 7:57am PDT

Yemek

Çin’de yemekler genellikle, sebze, pirinç, makarna (noodle) ve et ürünlerinden oluşur. Geleneksel Çin Yemekleri Pekin Ördeği, Mongol Fondüsü, Jiaozi ve özel çaylar içermektedir. Aileniz ve arkadaşlarınızın liderliğinde mükemmel Chopstick kullanımını öğrenirken eğlenceli ve lezzetli saatler geçireceksiniz. Yemeklerde et olmasa bile farklı et ürünlerinin yemeklerin soslarında kullanılıyor olmasından dolayı Çin’de Vejeteryan olarak yaşamanın oldukça zor olabileceğini belirtmek istiyoruz.

Kültürlerarası maceranıza AFS rehberlik etsin!

Yurtdışına AFS ile giderek kim olduğunuzu keşfedin, ömür boyu sürecek dostluklar edinin ve kendinize muhteşem bir kültürlerarası deneyim kazandırın!
18 Yaş Altındakilere yönelik programlar

Öğrenme Programımız sizleri muhteşem bir AFS kültürlerarası deneyimine hazırlayacak. Öğrenme programımız kendi ülkenizde düzenlenecek olan Gidiş Oryantasyon Kampı ile başlayacak ve diğer oryantasyonlar, atölyeler ve birebir görüşmeler ile devam ederek deneyiminizden maksimum fayda kazanmanızı sağlayacak. Ayrıca, program süresince yeni bir kültüre ve topluma ayak uydurmaya çalışırken yaşayacağınız zorluklarla başa çıkmanıza yardım edecek ve programın sonunda ülkenize dönerken yeni bir küresel anlayışa ve yeni yetkinliklere sahip olmuş olacaksınız. AFS gönüllüleri yurtdışındaki deneyiminiz boyunca rehberlik ederek ve destek sağlayarak sizlerin ve Ev Sahibi Ailelerinizin yanında olacak.

Yetişkinlere (18 yaş ve üzeri) yönelik programlar

Global Competence Certificate (GCC) programı, kültürlerarası öğrenme deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşıyacak. En etkili öğrenme yöntemleri ile oluşturulmuş bu program, AFS programınız öncesinde, esnasında ve de sonrasında sizlerin yaşadığı kültürel deneyimleri tam anlamı ile içselleştirmenizi sağlıyor. GCC, online kültürlerarası öğrenme modüllerinin fiziksel atölyelerle desteklendiği ve sizleri pratik, bilgi ve yaklaşım olarak küresel düzeyde işverenlerin ve de sosyal anlamda fark yaratmayı hedefleyen kurumların aradığı bir yetenek sahibi haline getiriyor. Online Sertifika Programını tamamlar tamamlamaz sertifikanız tarafınıza ulaştırılacaktır.