Dünyada kültürel tarihinin zenginliği, eğlenceli kutlamaları ve tarihi alanlarıyla tanınan Almanya, aynı zamanda güçlü bir sanat camiasına sahiptir ve yenilenebilir enerji ile enerji koruma konularında dünya liderleri arasındadır. Ülke kuzeydeki tarım yapılan düzlüklerden, ülkenin ortasındaki tepelerden, güneydeki Alplere uzanır.  Alman halkı yüksek bir yaşam standardına sahip olup, titizlik ve dakiklikleriyle meşhurdur.  Almanya’da her zaman politika, kültür, çevreyle ilgili sorunları tartışan veya spor üzerine sohbet eden birilerini bulabilirsiniz.

Almanya, gençlere aktif bir kültür ve seçebilecekleri bir çok aktivite sunmaktadır. Alman gençler genellikle hafta içlerini ders çalışmaya ayırıp, sosyal aktiviteleri, spor ve arkadaşlarla takılmayı haftasonuna bırakırlar. En popüler sporlar futbol, yürüyüş ve bisiklet sürmedir.

A photo posted by AFS Deutschland (@afsdeutschland) on Oct 26, 2015 at 8:22am PDT

Toplum ve Ev Sahibi Aileler

Büyük ihtimalle küçük bir kasabada ve köyde yaşayacaksınız. Aile hayatı önemlidir, ancak Almanya sizlere başka ülkelere kıyasla biraz daha özgür olma şansı sunuyor. Gençler kendi sorumluluklarını almaya ve kendi işlerini yürütmeye teşvik edilir.  Ev işlerini üstlenmeye hazır olmalısınız.

Okul

Büyük ihtimalle üniversite için yoğun bir akademik eğitim verilen Gymnasium adındaki liselere gideceksiniz. Dersler 7:30 veya 8:30’da başlar; 14:00 ile 16:00 arasında biter. Dersler interaktif bir şekilde işlenir ve sizlerden soru sormanız ve tartışmalara katılmanız beklenir.

Dil

Almanya’nın resmi dili Almanca’dır. Almanca öğrenmeye Rosetta Stone dil öğrenme programı ile Almanya’ya gelmeden önce başlayacaksınız. Ardından AFS gönüllünüz ve sizin konuk eden yerel birimde ek dersler alma şansınız olacaktır.

Yemek Kültürü

Alman mutfağı oldukça geniştir ve bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Genellikle patates ile servis edilen kırmızı et, tavuk, hindi veya balık; çin mantısı, makarn, pilav veya sebzeler oldukça popülerdir. Almanya çeşitli ekmekler ve pastalarıyla meşhurdur.  Schwarzwälder Kirschtorte (Kara Orman Pastası) bunlardan sadece biridir. Yemeklerden önce ev sahibi aileniz “Guten Appetit” diyebilir. Bu ise yemeye başlayabileceğiniz anlamına gelir. Genellikle günde sadece bir öğünde sıcak yemek servis edilir. Yemek saatleri önceden bellidir ve tüm ailenin birlikte yemek yemesi beklenir.

A photo posted by Sabrina Lam ? (@sabrina_lsss) on Nov 5, 2015 at 10:34am PST

Kültürlerarası maceranıza AFS rehberlik etsin!

Yurtdışına AFS ile giderek kim olduğunuzu keşfedin, ömür boyu sürecek dostluklar edinin ve muhteşem bir kültürlerarası deneyim kazanın!
18 YAŞ ALTINDAKİLERE YÖNELİK PROGRAMLAR

Öğrenme programımız sizleri muhteşem bir AFS kültürlerarası deneyimine hazırlayacak. Öğrenme programımız kendi ülkenizde düzenlenecek olan gidiş oryantasyon kampı ile başlayacak ve diğer oryantasyonlar, atölyeler ve birebir görüşmeler ile devam ederek deneyiminizden maksimum fayda kazanmanızı sağlayacak. Ayrıca, program süresince yeni bir kültüre ve topluma ayak uydurmaya çalışırken yaşayacağınız zorluklarla başa çıkmanıza yardım edecek; programın sonunda ülkenize dönerken yeni bir evrensel anlayışa ve yeni yetkinliklere sahip olmuş olacaksınız. AFS gönüllüleri yurtdışındaki deneyiminiz boyunca rehberlik edip  destek sağlayarak sizlerin ve ev sahibi ailelerinizin yanında olacak.

YETİŞKİNLERE (18 YAŞ VE ÜZERİ) YÖNELİK PROGRAMLAR

Global Competence Sertifika programı, kültürlerarası öğrenme deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşımaktadır. En etkili öğrenim yöntemleri ile oluşturulmuş bu program, AFS programınız öncesinde, esnasında ve sonrasında sizlerin yaşadığı kültürel deneyimleri tam anlamı ile içselleştirmenizi sağlamaktadır. Sertifika programı, online kültürlerarası öğrenme modüllerinin fiziksel atölyelerle desteklendiği ve sizleri pratik, bilgi ve yaklaşım olarak küresel düzeyde işverenlerin ve sosyal anlamda fark yaratmayı hedefleyen kurumların aradığı bir yetenek sahibi haline getirmektedir. Online sertifika programını tamamladığınızda sertifikanız tarafınıza ulaştırılacaktır.

stiftung-mercator-en

Mercator Vakfı

Mercator Vakfı Türk Kültür Vakfı’nın Almanya ile düzenlediği bazı programlara sponsor olmaktadır. Mercator Vakfı ile birlikte sunulan Kısmi Burs imkanlarını ofislerimize sorabilirsiniz.